Ik heb een bestelling geplaatst. Wanneer krijg ik mijn pakket?

Wij verzenden je bestelling nog dezelfde werkdag, mits je voor 16:00 uur besteld hebt. (m.u.v. nabestelling/PRE order).

Ik heb een PRE ORDER bestelling geplaatst. Wanneer krijg ik mijn pakket?

Pre orders hebben een verschillende levertijd. Voor de levertijd van je bestelde pre order kun je bij het product zien welke levertijd deze heeft.

Ik heb een na bestelling geplaatst. Wanneer krijg ik mijn pakket?

Een nabestelling heeft een iets langere levertijd. Namelijk 1-5 werkdagen. Duurt het langer? Dan houden we jullie hiervan op de hoogte.

Kan ik ook achteraf betalen?

Op dit moment bieden wij geen achteraf betalen meer aan. De reden hiervoor is het verminderen van retouren.

Hoe kan ik mijn bestelling volgen?

Zodra jouw pakket is verzonden ontvang je een e-mail van ons met daarin een Track & Trace code. Hier kan je de status van de zending inzien.

Waarom kan ik een bepaald artikel opeens niet meer vinden?

In onze webshop vind je alleen maar artikelen die wij voor jou ook op voorraad hebben/krijgen. Staat het artikel niet meer op de website? Dan is deze helaas uitverkocht.

Wat moet ik doen als ik een beschadigd of verkeerd item heb ontvangen?

Het kan helaas voorkomen dat jouw bestelling beschadigd raakt tijdens de verzending. Als klant kun je hier natuurlijk niets aan doen. In dat geval vragen we je direct contact op te nemen met onze klantenservice via de e-mail. Ook is het handig om foto’s mee te sturen van de klacht. (Let op! Stuur het item nog niet retour, zonder foto kunnen wij helaas geen passende oplossingvoor je zoeken.)

Wanneer krijg ik mijn geld teruggestort?

In principe worden onze retouren binnen 14 dagen retour verwerkt, en maximaal 30 dagen. Heb je na 30 dagen nog steeds niks ontvangen? Waarschijnlijk is er dan iets mis gegaan. (Denk aan het niet invullen van een retourformulier, niet aankomen van een pakketje o.i.d.) We raden aan om contact op te nemen via de mail en stuur daarbij alvast een bewijs van de track & trace code zodat wij er mee aan de slag kunnen.

Hoe retourneer ik mijn bestelling?

Je kunt ieder artikel dat je in onze webshop hebt gekocht binnen 14 dagen na ontvangst terugsturen door gebruik te maken van je wettelijke herroepingsrecht.
Voorkom elke beschadiging of vervuiling van goederen tijdens het passen, en verwijder pas etiketten, etc. – indien mogelijk – als je ervoor hebt gekozen om de kledingstukken te houden.
Anders kan je verplicht worden tot schadevergoeding.
Als je voor een retourzending hebt gekozen, voeg dan de etiketten die al verwijderd zijn weer toe en gebruik ter bescherming van het artikel de originele verpakking,
of verpak het artikel zo goed dat het tijdens het transport niet kan worden beschadigd.
Maak gebruik van de retour bon die bij de levering is meegeleverd voor een eenvoudigere retourzending van je bestelling.
We zouden het op prijs stellen als je ook de reden voor je retourzending kunt aangeven – hierdoor kunnen wij onze diensten verbeteren.
Stuur de items inclusief het ingevulde retourformulier naar onderstaand adres:
MAKE fashion & accessoires
Oudebildtdijk 699
9079NA Sint jacobiparochie
Nederland

Wij accepteren geen onrechtmatige goederenverzending, vooral niet als:
– De termijn van 14 dagen is verstreken;
– De gekochte goederen zich helemaal niet in het pakket van de retourzending bevinden; of er kennelijk sprake is van een poging tot bedrog.
– In geval van onrechtmatige goederenverzending zullen wij met u contact opnemen.
*LET OP: Schoenen welke geretourneerd worden zonder verpakking (verzendzak) worden geweigerd door ons en zullen door de vervoerder geretourneerd worden. Schoenendozen behoren tot het
artikel: er mag niet op de schoenendoos worden geschreven, geplakt of getapet.
Zodra jouw retourzending bij ons is binnengekomen krijg je een mail. Wij verwerken de retouren
binnen 30 dagen. Zowel de kosten als het riscio van verzenden zijn voor eigen rekening. Afhankelijk van de door jou gekozen betaaloptie wordt het bedrag teruggestort op een bankrekening die is aangegeven. Retourzendingen die niet identificeerbaar zijn worden teruggestuurd naar de afzender.

Ik heb geen retourformulier, wat nu?

In dit geval is het belangrijk om een papier bij jouw retour pakket in te doen met daarop de volgende informatie:
– Bestelnummer.
– Productnaam van de items die je retour stuurt.
– De reden van retour.
– Of je de/het item(s) zou willen ruilen voor een andere maat (Zo ja, dan ook de gewenste maat.)

Hebben jullie mijn retour ontvangen?

Wanneer je het pakketje retour hebt verstuurd, duurt het tot 14 werkdagen (max. 30) voordat we je retour hebben ontvangen en verwerkt. Via de track & trace code die je ontvangt van het postkantoor kun je checken of het pakketje bij ons is aangekomen. Dit is tevens je bewijs van retourzending. Bewaar deze goed!

Wat moet ik doen als ik een kapot item heb ontvangen?

Ondanks dat wij alle items altijd goed controleren op
gebreken, kan het helaas een keer voorkomen dat je toch een item ontvangt dat kapot is. Controleer daarom altijd direct na ontvangst van jouw bestelling of
een item geen gebrek bevat. Mocht het zo zijn dat je toch een kapot item hebt ontvangen, neem dan zo spoedig mogelijk contact op met onze klantenservice via info@makefashionenaccessoires.com Wij zullen er dan voor zorgen dat er spoedig een gepaste oplossing komt.

 

 

Shopping Cart
There are no products in the cart!
Continue Shopping
0

No products in the cart.